Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Monday, March 23, 2009

Sayangi Dunia...

Salam.

Saja nak berkongsi dan ingin juga bertanya. Baru saya dapat tahu satu berita menarik daripada adik saya.

Katanya pada 28.3.2009, selama sejam, dari pukul 8-9 malam, bagi membuktikan yang kita care pada dunia hari ini..yang mana kian tercemar...seluruh rakyat Malaysia akan memadamkan elektrik sepanjang waktu tersebut.

Terkejut juga dengar berita tu, saya tak tahu menahu pun..erm...katanya lagi ada dipromotekan di Hot.Fm..erm...

Jika perkara ini benar, dan jika benar kita prihatin, nanti satu Malaysia gelap gulita selama sejam.
Berbaloikah tindakan ini??? Mungkin ini satu permulaaan bagi mengorak satu perubahan kepada dunia hari ini. Apa tindakan kita seterusnya????

p/s : 28.3.09, saya dah ada di Melaka, bergelaplah saya sorang2 selama sejam..erm...

9 comments:

aida zazren said...

bergelap???
aq pom x tau...
ade gak dngr dalam radio...
baru tau...
jom la warga ostel...
kite bergelap same2...
hehehe

..: nurish :.. said...

tu la..
terkejut juga dengar benda nie..

erm..ko ade ke waktu tu?? kite bergelap same2, aku xnak bergelap sorang2... rumetku x balik lagie..

ramai2 turun masjid!! hehe..

aida zazren said...

ade2..
balik ari sabtu...
petang mayb sampai...
balik ari ape??
jom2...
ramai2 trun masjid...

Aizuddin said...

owhhh sume nk balik ari sbtu ker?
bagus2...(aku pun nk balik ari sbtu lah hihihi)
aku igtkan korg sume dah tau..
punyer la pihak kerajaan promote giler2 benda ni..br nk tau..tula..
sibuk ngn mpbp la kan...hahah..
negara lain dah wat dah menda ni...skang m'sia lak wat..syabas..!!

..: nurish :.. said...

Aida :
mira blik ari jummat. De keje skit nk siapkan..hehe..

Uddin :
Mana nk tau, xsape bgtau..erm......
kite kan duk kat bukit, ne nk tau hal tanah rata sangat... (alasan)..

aida zazren said...

betol tu mira...
ade bukit...
lps tu siap ade beruang lagi...
hehehehe

..: nurish :.. said...

bukan tu aida..
yg dhstnye..
kite duk kat ayer keroh..

jd..mmg melaka Bumi Bersejarah la..

Aizuddin said...

xyah ckp yg kecik r..
yg besar terus tgk....
alor gajah...tpt laluan gajah pun ada kat melaka....
cuma aku tercari-cari..
mane kampung hulu...?bndr hilir dh ada dh...
ayer keroh tu pasal dia tak guna syarikat SYABAS...xpun INDAH WATER..
mesti guna syarikat lain..tu yg keroh tu...

..: nurish :.. said...

de la tu..cume kita yg xnmpak gjh2 tu lalu lalang..

ko kan agung..leh je ko yg wujudkan kampung tu..nti ko wt ar name sedap sikit..~~tovi of hulu~~~

tula..aku pun was2 syrkt pe yg digunekan..adkh diiktiraf SIRIM?? Ataupun JAKIM??

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design