Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Thursday, March 05, 2009

Allah is always with you

Mencuri sedikit masa untuk meng-update blog sebelum berenang ke arena meeting selepas ini. Erm...

Saya menghantar sms pada sorang kakak ni dan minta dia hadir ke meeting, tapi gayanya macam tak datang. Saya pun cakaplah dia moral support saya kerana saya gugup gak ni. First time jadi MC.

Kakak tu balas..."ALLAH is the greatest support for you. Mira akan ok if bergantung padaNya."
Terharu saya membacanya. Benar, Allah adalah pembakar semangat saya. Tapi saya tak pernah nak sedar semua tu.

Yang saya sedar, jiwa saya sekarang semakin lost. Rasa seperti saya kehilangan sesuatu yang amat berharga dalam jiwa saya ini. Mungkin saya sudah semakin jauh denganNya. Sebab itu saya rasa sedemikian.

Hati dan jiwa perlukan makanan..dan makanan itu adalah cahaya keimanan.

~Saya rasa saya telah gagal..........maafkan saya...........~

2 comments:

aishah said...

salam...

buat sahabat...

jangan mudah putus asa..

mmg kehidupan bukan semudah yang disangka...

'alangakah indahnya hidup seorang mukmin...sgalanya hanya untuk Allah..segala perit kepayahan di harungi dengan senyuman...kerana dia sedar...segalanya hanya untuk yang tercinta...Ya Rabb..'

chaiyok my fren....do ur best...He gives ur all dis bcoz Allah know ur strength..im here to support u...(~_~)

..: nurish :.. said...

waaa~~~~

ecah...nape ko balik!!!

thx ecah..kata2 mu menyusuk kalbu ku..

syukran so much..hehe

jgn lupe carik PRESS!!HEHE

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design