Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Friday, February 13, 2009

Destinasi

Alhamdulillah,
saya sudah selmat sampai ke rumah, bas pukul 9 malam tadi, dan tiba di Ipoh dalam pukul 2 pagi.
Ramai yang hairan kenapa saya pulang secara tiba-tiba. Atau mungkin ada yang tertanya-tanya baru dua minggu start semester dah nak balik. Saya balik pun beg saya macam nak balik seminggu lamanya..^_^

Hari ini saya ada appoinment with somebody. Dan alhamdulillah, menurutnya kaki saya ni dalam kondisi yang baik, cuma salah urat sahaja. Saya nak buat X-ray, tapi dia cakap, bukan masalah pada tulang. If pada tulang, saya akan rasa sakit berpanjangan. Alhamdulillah, sakit ni datang kadang-kadang dan pada masa yang sama, saya kena kurangkan berlari..erm...saya suka berlari ke??

Jika berpandukan apa yang diberitahu oleh nenek urut tempoh hari, saya akan mewarisi sakit ni sampai bila-bila..haha..menakutkan kan?? Saya dengar waktu tu hanya mampu gelak je..sebab once dah kena susah nak baik, lagipun perkara tu dah berlaku, jadi biarkan sahajalah. Tapi semua tu ada kaitan juga dengan mainan perasaan juga kan..tul tak?? Jika kita selalu fikir sakit-sakit..memang sakitla..cuba kalau kita fikir..saya dah sihat!!! Mesti kita pun terasa sihat. hehe...

Risau juga saya akan kehilangan satu nikmat yang amat bernilai yang telah diberikan pada saya, tapi menurut apa yang diberitahu doktor tadi, seakan memberi sau pengharapan barangkali. erm..
Dan insyaAllah, saya akan menjaganya dengan baik. Bak kata orang, dah terkena baru nak beringat..macam saya la tu...

Jadi, beringatlah kalian sebelum terkena..hati-hati ketika berjalan..
dan akhir kata...jagalah segala nikmat yang diberikan pada kalian sebaiknya.

Wassalam.

0 comments:

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design