Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Wednesday, December 31, 2008

Hijrah

1 Muharam 1430 bersamaan 29 Disember 2008..
Hijrah...berpindah dari satu tenpat ke satu tempat yang lebih baik..
Inilah dia kisah hijrahku..nak update semalam, agak kepenatan setelah menempuh satu hari yang agak mencabar. ^_^

Bas pada pukul 11.30 pagi delay sampai pukul 12.30 tgh hari. Terpaksalah tunggu di Medan Gopeng seorang diri. Katanya, aircond bas rosak. Tunggulah. Alhamdulillah, tepat pada waktunya ia sampai di hadapan kami semua. Naiklah, dan alhamdulillah saya duduk di depan dengan seorang kakak ni. Tapi satu je, aircond tak rasa langsung..agak panas juga.

Perjalanan diteruskan dengan singgah di Slim River. Bas SE, sure akan tansit kat Slim River dulu. Lama oOo...tunggu drebar, sampaikan ada seorang kakak India ni marah-marah drebar face to face. Ber-argue la sekejap mereka tu. Dahsyat sungguh. Dalam hati saya, asalkan saya cepat sampai sudah!!!

Lepas tu kami singgah pula Klang Sentral. Waktu dan agak lewat. Saya pun tunggulah. Tak habis dengan Klang Sentral, kami semua dibawa perg pangkalan bas SE Super. Alasannya, nak tukar bas. Kami punyalah tunggu dekat satu jam lebih. Hari sudah semakin lewat...risau gak..

Alhamdulillah, dapatlah kami naik bas ada aircond. Kemudian, sunggah pula kat Seremban. Bayangkan bagaimana perasaan saya...tapi alhadulillah, Aishah, Nadiah n 'Adilah sanggup tunggu sekali dengan red carpet tu... Bagus2..

Sesampainya saya sampai ke hampir jam 9.00malam. Masuk bilik hampir 12 malam.
Memang hari tu penatlah.

Pengajaran yag saya dpt perolehi:
1. Allah mahu tunjukkan pada kita kekuassaan dan nikmat kurniaaNya.
2. Saya tak kan naik SE dah, melainkan terdesak sahaja...
3. Memupuk semangat jati diri

Rangka bas...


Bosan ek tunggu??


antara koleksi bas



Teruskan perhatinya ya...



Mana satu nak naik!!


2 comments:

kak ika said...

aha akk pon anti betol dgn SE..pastu dgn cepat ekspress..eeeiiieieie mmg xske huh..hehe emo plak kat sini

..: nurish :.. said...

xpe kak..emo x slh...silakan beremo..

sy nie hah..asl jumpe org je sembang ttg bas...even dlm family pun citer sal bas...dh mcm xde cite len dh...

tapi..akak skg dh bwk keta...bas bkn satu mslh lagie..hehe...dh upgrade... ^_^....

nie nk blik cuti nie...sy nk try approach mayang sari..klu ade...

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design