Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Friday, November 14, 2008

Mertua tak sayang???

"Pergilah basuh tangan tu, nanti mak mertua tak sayang,"

"Betul ke??"

"Ye, nanti kering, nanti mak mertua tak sayang,"

First time saya dengar dan memang saya agak terkejut. Kalau dulu, arwah mak cakap, nanti semut naik tangan kalau lambat basuh tangan selepas makan.

Saya memang percaya, tapi apa yang saya dengar tengah hari tadi....erm.......

Mungkin tak sopan kot, yalah, dah makan, tapi lambat basuh tangan....

Pepun, jawapan member saya memang bezzz...

"Tak pe... mak sayang..."

p/s : saya kebuntuan... bukan bermakna saya nak kecilkan dan lukakan hati sesiapa, tapi kalau keadaan memang tak mengizinkan, saya tidak boleh buat apa-apa. Maafkan saya akak-akak sekalian , andai saya tak muncul esok, saya mohon beribu-ribu keampunan. Ikhlas dari saya yang telah dilanda rasa bersalah dan kebuntuan...........

2 comments:

Zinnirah Al Jannah (".) said...

assalamu'alaikum~

erk~ mcm knal jek ayat tu. akak pn dgr ayat tu kat mmu ni. :D

andai memang Allah x izinkn utk awak hadir, it's ok. kami sume pasti mengerti. tapi andai awk izinkn kami m'bantu apa yg menyebabkn awk x dpt hadir, pasti kami sume lebih gembira. :)

walau apa pun, masing2 m'punyai alasan tersendiri. dan ianya mungkin hanya kalian b'dua mengetahuinya. kami tidak memaksa

p/s: akak masih m'hrpkan kehadiran kalian b'dua~

..: nurish :.. said...

hehehe...

mmg akak kenal pun ayat tu.. ^_^...

segan sebenarnye kak, tp pepun, kami hadirkan diri juga..buat kakak-kakak sekalian..

lagipun bukan selalu kita keluar ramai-ramai..

lain kali kita kuar lagi...kita naik menara taming sari pula.. tak pun eye on malaysia....

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design