Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Saturday, November 15, 2008

Hari jadiku...hari jadimu jua

Sabtu - 15 November 2008 -

Saya, Nadiah, Mas, Kak Zinie, Kak Suhaila, Kak Ina, Kak Aimi, Kak Nawa dan adiknya.. kami kesemuanya hari gi jalan-jalan, sempena menyambut hari jadi ahli biro BIP...tapi hanya muslimat.

Saya, yang pada awalnya, tak nak pergi, akhirnya pergi juga. Dah tertulis, saya dan rumet akan pergi, jadi kami pun pergi. Lagipun, bukan selalu pun kami dapat kumpul ramai-ramai camni.
Pagi-pagi (tak pagi sangat pun), kami berkumpul kat Ixora, tunggu bas. Sambil-sambil tu makan sandwich kak Suhaila. Terima kasih kak, susah-susah je. Rugi tak minta sikit untuk bawak balik..hehehe

Setibanya ke destinasi pertama..iaitu Melaka Sentral, kami sekira naik bas ke Makhota Parade (MP), dan sememangnya rancangan kami nak ke sana pun. Tapi, kami singgah dahulu, window shopping kat Dataran Pahlawan..memang meriah sangatlah kat situ.

Lepas tu, kami pergi isi perut kat MP. Setelah memastikan perut dah kenyang, kami teruskan perjalanan mencari surau untuk menunaikan solat Zohor. Walaupun kat mana pun kita, suruhan Tuhan jangan ditinggalkan.

Selesai solat, kami teruskan pengembaraan dengan bermain bowling. Inilah first time saya main dan saya mengucapkan jutaan terima kasih buat kakak-kakak yang membenarkan saya main. Inilah dia sedikit tatapan bowling buat kalian..


Antara bola bowling yang kami gunakan...tapi selalunya ambil yang warna merah tu...


tu dia, Mas mengajar Kak Suhaila. Tak pe kak, saya pun bukannya reti main.. samalah kita..


Nampak tak nama 'WAWA'?
Saya main bagi pihak kak Nawa...bolehlah, first time main...hehehe


Ha...nampak tak tanda pangkah (x) tu... waktu tu Mas keluar, saya ganti... amacam?? buat pertama kalinya STRIKE!!! Alhamdulillah...
(bolehlah lepas ni nk main lagi)


Setelah penat beraktiviti di MP, kami menuju ke Melaka Sentral semula...cari MacDonald. Nak makan-makan..... Kami me-relax-kan minda di dalam bas..sampai termimpi-mimpi tu.... Penat sangat..^_^...

Sesampainya di tempat yang dituju, kami pun pesan makanan. Kini, tibalah sesinya mengenyangkan perut buat kali keduanya.....hehehe....

Setelah banyak yang diborakkan, setelah hampir semua makanan dihadamkan, kami teruskan aktiviti terakhir kami dengan sesi bertukar-tukar hadiah..


Dan inilah hadiah yang ku terima...Syukran... memang menarik sekali... saya suka!!!!

Walaupun seharian berjalan-jalan, namun memang best. Terima kasih kepada semua. InsyaAllah, lain kali kita keluar lagi. Semoga ukhwah antara kita berkekalan dan semakin erat.

4 comments:

annaml87 said...

Alhamdulillah~ Dia izinkan kita utk b'santai bersama. :)

sampai t'mimpi2? akak rase sbb awk duk menentang arus kot. :D

erk~ ade jgk letak gmba "saya x b'salah"~ adeihh.. :D

..: nurish :.. said...

Alhamdulillah..dgn izinNya juga kita bersama. ^_^

agaknye la.. terasa cama kene sedut dlm mesin masa je..hahaha...syok..

pe slhnye kak...

Syazwani Aimi Bt Sabri said...

Akak dah ambik foto tu semua.. nanti akak nak minta kak mira gmbq akak dgn mas na...

terima kasih...

..: nurish :.. said...

sy dh emailkan

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design