Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, November 23, 2008

Agak kepenatan

Seawal jam 6.45 pagi, saya berlari-lari mengejar Aida, Wani, dan kak Izzati.
Pada awalnya dah bagitahu dah Kak Kamilah, tak jadi nak join, tapi tak sampai hati pula, akhirnya join. Malam semalam tido lewat, pukul 1 lebih tu...kat kul 2 pagi... sebabnya......rahsia...

Dalam keadaan mengantuk, kami ramai-ramai menaiki Bukit Beruang, banyak yang dikongsi bersama sepanjang perjalanan. Penat tau!! Dah la curam semacam, saya ni gayat kot..dah pesan dah kat Wani, kalau nak jalan, jalan je jangan berhenti tengah-tengah bukit tu...saya terasa amat gayat...erm??? perasaan sahajakah??

Sempatlah tangkap beberapa keping gambar tapi bukannya dari handphone mahupun kamera, sebabnya saya hanya bawa diri saya sahaja, yang lain semuanya saya tinggalkan kat hostel. So, tak dapatlah nak letak kat sini. Sesampainya kami kat atas tu, kami dah rancang dah nak ronda-ronda satu Melaka nanti. Future plan lah katakan...sesiapa yang terlibat dalam diskusi pagi tadi, siap-siap dengan wang, leh gi nanti..^_^

Kak Iqa de cakap...binatang yang betina mengalami period. ek???? saya dan kak izzati pada waktu amatlah terkejutnya, sebabnya first time kot dengar info begitu..erm.....

Balik je, saya dah tak larat nak join yang lain bersarapan, saya terus pulang hostel dan sambung tidur. Tepat pukul 9.45 pg, Nadiah kejut...ada perjumpaan dengan akak-akak BIP, nak kemas board masjid. Tapi saya kelewatan sedikit. dan sesampai je saya terus sarapan..kak suhaila bawa karipap sardin tuuu...^_^

Dah makan-makan, kami teruskan misi mencantikkan board bahagian muslimat. Tapi sayangnya, muslimat hanya seorang, kat tengah hari tu barulah dua orang. Bagus, semangat yang tinggi, dengan pertolonganNya juga kita dapat siap hias hari ini juga. Kami gak makan tengah hari pada waktu tak berapa nak tengah hari....

Balik hostel, dah nak masuk Asar, solat, dan kemudian saya merehatkan minda dan diri sampailah maghrib. Memang terasa penat sungguh hari ini. Selepas maghrib, saya, Nadiah dan Aisyah pergi makan malam. Tengah makan-makan, saya termenung sekejap. Hati saya agak tersentuh akan sesuatu dan sampai sekarang saya masih terfikir akannya. erm... lantaklah..

dan sekarang, saya ada kat depan laptop..menulis ini posting, setelah menyiapkan summary say tadi. Jap lagi nak masuk tidur untuk menghadapi hari yang baru esok pagi...^_^...

Thankz kak Aini.

0 comments:

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design